zaterdag 3 maart 2018

Alweer een drukke week voor de vormelingen !

Wij weten ondertussen dat vuur licht geeft maar ook warmte. We leerden over warmte en koude. Warme soep drinken is lekker, koude soep niet. Wassen met koud water is niet leuk, buiten zonder jas in de winter is koud, een haardroger blaast warme wind, bij een elektrisch vuurtje is het gezellig warm en ijsblokjes aan mijn wang voelt heel koud aan.

Deze week brachten wij een bezoek aan de glasblazer in Stalhille. Deze man toonde ons hoe je met vuur iets moois kan maken van glas. Vol verwondering en bewondering keken we naar de demonstraties van de glasblazer.Hij ontwierp voor ons een prachtig souvenir dat jullie te zien krijgen op het vormsel. 

 

en ook een tuutje 😉


 

Mogen wij ook eens die speciale bril aandoen ? Wat zie je dan ?
Toen de juf vroeg aan de glasblazer of hij dit graag deed, kregen wij het volgend antwoord : dit is mijn liefste hobby en ik doe dit al 25 jaar.  Je kon het ook gewoon zien en horen aan de man dat hij het graag deed. Hij was vol vuur en passie van zijn glasblazen. 

Dit gegeven bracht ons bij het volgende onderwerp : waar ben ik vol vuur van ? wat doe ik graag en waar word ik blij van ? Dit werd besproken en iedereen vond wel iets. 


Groetjes van Jeremy Robin Eline Jasper Loïc Janne
Geen opmerkingen:

Een reactie posten